Η Ομάδα μας - OnlineLaw

Η Online Law είναι μια εταιρεία με στόχο την νομική υποστήριξη των επιχειρήσεων της νέας ψηφιακής εποχής.

Οι σημερινές επιχειρήσεις γεννιούνται και αναπτύσσονται σε έναν κόσμο που μεταβάλλεται με μεγάλη ταχύτητα και άρα οφείλουν να προσαρμόζουν γρήγορα το επιχειρηματικό τους μοντέλο με ασφάλεια.

Είμαστε εδώ για να σας στηρίξουμε σε όλα τα στάδια ανάπτυξης της επιχείρησης σας.
Είμαστε κοντά σας για να λύσουμε κάθε νομική απορία σε κάθε καινοτόμα ιδέα σας.

Η δημιουργία της ομάδας μας βασίστηκε σε μια πρωτότυπη ιδέα σύμπραξης:

1. Δικηγόρων που ειδικεύονται στον τομέα της πνευματικής ιδιοκτησίας, της τεχνολογίας των πληροφοριών και των νέων τεχνολογιών.

2. Ανθρώπων του Marketing και της διαφήμισης, που έχουν μεγάλη εμπειρία από τις πρακτικές της αγοράς.

3. Ειδικών του Digital, που παρακολουθούν τις τελευταίες εξελίξεις της τεχνολογίας και εντοπίζουν νέες ανάγκες σε σχέση με την νομική κάλυψη.

Ομάδα Νομικών

Μαρία Φωτάκη - Online Law

Μαρία Φωτάκη

Δίκαιο Διανοητικής Ιδιοκτησίας (Πνευματικά Δικαιώματα, Βιομηχανική Ιδιοκτησία)
Δίκαιο του Ηλεκτρονικού Εμπορίου και Νέων Τεχνολογιών (e-Commerce Law).

Η Μαρία Φωτάκη σπούδασε τη νομική επιστήμη στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, έχοντας αριστεύσει στις εξετάσεις εισαγωγής, όπου μεταξύ 385 υποψηφίων έλαβε την 2η θέση. Είναι υποψήφια Διδάκτωρ της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα διδακτορικής διατριβής την ανακοπή κατά της διαδικασίας αναγκαστικής εκτέλεσης.

Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο, έχοντας άριστη γνώση της σχέσης του εθνικού με το ενωσιακό δίκαιο. Έχει εμβαθύνει περαιτέρω στην Πολιτική Δικονομία, με μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα του Ιδιωτικού Δικαίου του ΕΚΠΑ.

Ανήκει στον χώρο της μαχόμενης δικηγορίας και διαθέτει μεγάλη εμπειρία τόσο στην δικαστική επίλυση διαφορών, με παραστάσεις ενώπιον Δικαστηρίων ανά την ελληνική επικράτεια, όσο και στην εξωδικαστική. Είναι εξειδικευμένη σε όλο το φάσμα του Εμπορικού και Αστικού Δικαίου, με περαιτέρω ειδίκευση στο δίκαιο Διανοητικής Ιδιοκτησίας (Πνευματικά Δικαιώματα, Βιομηχανική Ιδιοκτησία) και στο Δίκαιο του Ηλεκτρονικού Εμπορίου και Νέων Τεχνολογιών (e-Commerce Law).

Έχει εντρυφήσει, επίσης, σε ζητήματα τραπεζικού δικαίου, τόσο με την κατάθεση αιτήσεων και εκδίκαση υποθέσεων για υπερχρεωμένα νοικοκυριά και ανακοπών κατά της αναγκαστικής εκτέλεσης, όσο και επιτυγχάνοντας εξωδικαστικά τον διακανονισμό δανείων καταναλωτών και επιχειρήσεων.

Ομάδα Συμβούλων

Ριάννα Χάιτα - Online Law

Ριάννα Χάιτα

CEO E-Business Clusters
B2B Digital Consultant
Holistic & Multi Sensory Marketing / Audio Branding Expert

Η Ριάννα Χάιτα έχει σπουδάσει Οικονομικά και Marketing στη Γαλλία.

Είναι ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Audio Clusters, μιας εταιρίας Audio Branding & Music Publishing (Μουσικής έκδοσης) στο Παρίσι. Έχοντας από το 2010 εταιρεία στην Γαλλία, έχει αναπτύξει μια βαθιά κατανόηση των γαλλικών και των κεντρικών ευρωπαϊκών οικονομικών περιβαλλόντων. Χάρη στην δραστηριότητα Μουσικής Έκδοσης, έχει μεγάλη γνώση σε θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας σε σχέση με την μουσική.

Είναι επίσης ιδρυτής της E-Marketing Clusters, μιας εταιρείας παροχής υπηρεσίών ηλεκτρονικού Marketing που προσφέρει λύσεις σε κορυφαία Brands και ηγέτες της βιομηχανίας B2B. Είναι εξειδικευμένη B2B Digital Consultant και γνωρίζει σε βάθος το διακύβευμα του Digital Transformation.

Digital Transformation (Ψηφιακός Μετασχηματισμός) είναι η εφαρμογή ψηφιακών τεχνολογιών που επηρεάζουν θεμελιωδώς όλες τις πτυχές της επιχείρησης.

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός αφορά κάθε κλάδο και μπορεί να επηρεάσει όλες τις δραστηριότητες, τα τμήματα, τις λειτουργίες και τις διαδικασίες μιας επιχείρησης, ακόμα και το ίδιο το επιχειρηματικό μοντέλο.

Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για κάθε επιχείρηση να μεταλλαχθεί εκ των έσω και να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα της με γεωμετρική πρόοδο.

More info:
https://www.e-marketingclusters.gr
https://www.b2bdigitalclusters.com

Γιώτα Ζωγραφάκη - Online Law

Γιώτα Ζωγραφάκη

Business Coach & Marketing Professor

Η Γιώτα Ζωγραφάκη ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Οικονομικό Τμήμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και έλαβε το μεταπτυχιακό της τίτλο σε Business Analysis από το Πανεπιστήμιο Lancaster στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Διαθέτει ευρεία επαγγελματική εμπειρία σε καταναλωτικά αγαθά και υπηρεσίες, κατέχοντας διευθυντικές θέσεις σε πολυεθνικές & ελληνικές εταιρείες (Procter & Gamble, ORAMADIRECT), αλλά και στον μη κερδοσκοπικό τομέα (Αρκτούρος).

Έχει δώσει πολλές ομιλίες και σεμινάρια για το marketing, την επιχειρηματικότητα και τη δημόσια ομιλία (public speaking). Έχει διδάξει Marketing, Επικοινωνία και Business σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο και έχει λάβει βραβείο για Excellence in Teaching. Σήμερα διδάσκει στο Business School του Αμερικάνικου Κολλέγιου ACT και είναι εκπαιδευτής και μέντορας στην κοιτίδα νεοφυούς επιχειρηματικότητας Venture Garden του THI (The Hellenic Initiative). Επιπλέον είναι μέλος της κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού επιχειρηματικότητας John and Mary Pappajohn Business Plan Awards και του παγκόσμιου διαγωνισμού Reimagine Education. Μιλά Αγγλικά, Γερμανικά και Ιταλικά.